Kennedy, Reagan, Obama og frihed for alle

image_pdfimage_print

Kæmper Vesten med USA i spidsen virkelig for fred og retfærdighed eller kæmper vi blot for at sikre vores egne interesser? Og kan man overhovedet kæmpe for frihed i alliance med autokratiske regimer, absolutte monarkier og diktaturer? ”In applying US foreign policy we can never operate as if the world as it is doesn’t exist,” sagde President Barak Obama til Fareed Zakaria søndag den 31/1 – 2015. Der er strategiske alliancer, men ”the trend line” hersker der ikke tvivl om: USA vil altid presse på for reformer.

Undfanget i frihed

Undfanget i frihed og forpligtet på idéen om at alle (mænd) er skabt lige. Det er historien om USA siden Præsident Lincoln for 151 år siden talte ved Gettysburg. Det var midt i borgerkrigen, en krig, Lincoln opfattede som styrkeprøve på, hvor holdbart et samfund bygget på idealer om frihed og lighed er. Og det var 87 år efter Uafhængighedserklæringen, eller altså undfangelsen, som Lincoln kaldte det.

Liberty_freedom_justice_for_ever

187 år efter Uafhængighedserklæringen og 98 år efter Gettysburgtalen mindede J.F. Kennedy amerikanerne om, at denne frihedens arv vil amerikanerne altid være forpligtet på:

”Enhver nation bør vide, hvad enten den vil os det godt eller skidt, at vi vil betale en hvilken som helst pris, bære enhver byrde og møde enhver trængsel, støtte enhver ven og bekæmpe enhver fjende for at sikre at friheden overlever og trives.”

Og så var det, han opfordrede sine landsmænd til at overveje, hvad de selv kunne gøre for at føre denne frihedens fakkel videre, men han gjorde mere end det, han appellerede til os alle om at overveje det spørgsmål:

”Mine medborgere I verden, spørg ikke hvad Amerika vil gøre for dig, men spørg om, hvad vi kan gøre for menneskehedens frihed.”

Det er smukke ord hele vejen igennem, og det er interessant, at han appellerer til et VI – et globalt vi, til den globale medborger. Friheden er ikke noget en enkelt nation eller en enkelt person kan forsvare – skønt vi konstant ser den tanke fremstillet i diverse superheltehistorier (eller religioner). For Kennedy bliver kampen for frihed, lighed og retfærdighed en kollektiv opgave.

Verdensborgeren og Cubakrisen

Her kan man vælge at se en linje tilbage til præsident Woodrow Wilson, som efter afslutningen på 1. Verdenskrig foreslog at oprette et Folkenes Forbund, det, der efter 2. Verdenskrig blev etableret som Forenede Nationer (FN). Men i den forbindelse er det vigtigt at holde sig for øje, at sammen Wilson i sin History of the American People fra 1902 talte for våbenført udvidelse af det amerikanske marked, såfremt det ikke kunne lade sig gøre uden våben (Mishra side 171).

Udsnit fra "East Side Gallery", Berlinmuren. Foto af Lars Andreassen

Udsnit fra “East Side Gallery”, Berlinmuren. Foto af Lars Andreassen

Men årene er gået. De store varme krige er afløst af den kolde, Cubakrisen overstået, men snart skal gløderne blusse op i proxykrige rundt omkring på kloden. Kennedy holder sin store ”Peace speech” i juni 1963 på American University og rejser kort efter til Irland, hvor han igen taler om denne fred, og om hvor vigtigt det er, at alle nationer – også de små – bakker om projektet.

”[…] Jeg taler her for at minde enhver anden af de små nationer om, at også de, kan og må hjælpe til med at skabe verdensfred. Også de, såvel som os alle, er afhængige af de Forenede Nationer til at skabe sikkerhed, for at skabe lige muligheder for at blive hørt, og for udviklingen mod en verden, hvor mangfoldigheden er sikret.” (Sachs 2013:103).

Vi elsker Kennedy i Europa, vi ser ham som forhandlingernes og fredens amerikanske præsident. Det var ham, der sammen med Khrustjov indledte atomvåben-nedrustningerne. Men Kennedy vidste, at ord ikke kan stå alene – lige så lidt, som våben alene kan løse problemer. Og det var Kennedy, der gav grønt lys til invasionen på Cuba for at vælte Fidel Castro, det var ham, der øgede det amerikanske atomvåbenarsenal med 9.000 sprænghoveder, så man havde 25.000 flere end Sovjetunionen, og opstillede mellemdistanceraketter i Tyrkiet og Italien.

I sin TV-transmitterede cubakrisetale fra den 22. oktober 1962 mindede Kennedy den amerikanske befolkning om, hvordan ingen reagerede hårdt mod Hitlers oprustning i 1930’erne, hvorefter han tilkendegav, at han hellere ville æde aske end leve i ufrihed:

”Vi vil ikke helt unødvendigt risikere en verdensomspændende atomkrig, hvor sejrens frugter blot vil være smagen af aske – på den anden side vil vi ikke trække os fra den risiko, hvis det viser sig at være nødvendigt.”

Due, høge og duehøge

Duen Kennedy var måske en vaskeægte høg. Var høgen Ronald Reagan så en due? Reagan var ifølge koldkrigshistorikeren John Lewis Gaddis den første amerikanske præsident, der åbent talte om en atomvåbenfri verden. Men der, hvor jeg færdedes i de dage, Reagan herskede, var der ingen tvivl om, at Reagan var komplet idiot – og de amerikanere, der havde stemt på ham ligeså – radiovært og reklameskuespiller. Var han ikke ved at sætte verdensfreden over styr, da han højt og flot i 1981 erklærede kommunismen som et mærkeligt kapitel i menneskehedens historie, ikke blot brød nedrustningsaftalerne, men smadrede terrorbalancen ved at indlede stjernekrigsprojektet og nedkalde et nyt våbenkapløb over verdens hårdtprøvede og skræmte befolkninger.

Liberty

Eller også så Reagan tingene mere klart end de fleste andre. Han vidste – eller satsede på – at Sovjetunionens økonomiske politik var så forfejlet, at de ganske enkelt ikke havde råd til et modsvar. Et styre uden legitimitet vil ikke i længden kunne stå sig imod en legitim kæmpe med retten på sin side; er det sådan, vi skal forstå, Reagans ord, da han efter sin tiltrædelse (og med behørig reference til Churchills ”Jerntæppetale” fra 1946) talte til det engelske parlament:

”Fra Stettin i Østersøen til Varna ved Sortehavet har de regimer, der er indsat af totalitarismen, haft over 30 år til at skaffe sig legitimitet. Men ingen – ikke ét af regimerne – har endnu turdet risikere at afholde frie valg. Regimer plantet med bajonetter slår ikke rødder.” (Gaddis 2005:284)

Jeg gætter på, at læseren kender Reagans berømte ord fra Brandenburger Tor til Gorbatjov fra juli 1987, men der var mere i den tale end selve appellen om at bryde den ikoniske manifestation af Jerntæppet, der skar sig gennem Berlin og delte Europa, hvorfor det her er værd at citere lidt mere fra talen:

”Vi byder forandring og åbenhed velkommen; for vi tror på, at frihed og tryghed er to sider af samme sag, at øget menneskelig frihed kun styrker målet om fred i verden. Der er en ting, sovjetterne kan vise os, som vil være umisforståeligt, og som på dramatisk vis yderligere vil bane vejen mod frihed og fred.

Generalsekretær Gorbatjov, hvis du vil fred, hvis du vil fremgang for Sovjetunionen og Østeuropa, hvis du vil frigørelse: Kom her ned til denne port [Brandenburger Tor]! Hr. Gorbatjov, åben denne port! Hr. Gorbatjov, riv denne mur ned!

Jeg forstår frygten for krig og smerten ved den deling, dette kontinent er påvirket af. Og jeg lover jer, at mit land vil hjælpe jer med at overkomme disse byrder. Under alle omstændigheder, må vi i vesten stå imod sovjetisk udvidelse. Derfor må vi opretholde et uangribeligt forsvar, men stadigvæk er det freden, vi søger, og derfor må vi på begge sider bestræbe os på, at reducere mængden af våben.”

 

Obama i den Postamerikanske verden

Hvis Obama havde grebet militært ind imod Syriens Assad, havde han – formodentlig – mistet muligheden for at fortsætte atomforhandlingerne med Iran. Derfor kunne han ikke holde linjen over for Syrien diktator Bashir al-Assad rød og fuldt optrukket.

Det stod allerede klart efter hans 2009-tale i Kairo, hvor han sagde:

”Det star klart for enhver impliceret at vi er nået til at afgørende punkt, når det drejer sig om atomvåben. Det handler ikke blot om Amerikas interesser. Det handler om at forhindre et atomvåbenkapløb i Mellemøsten, som kan føre den region og verden ind på et særdeles farligt spor.”

Skønt USA fortsat og længe endnu vil være den ubetvivleligt største militærmagt, er det begrænset hvad den kan benytte militæret til. Det afspejler borgerkrigen i Syrien og konflikten i Ukraine. Ikke svaghed, men en global magtforskydning, og – hvad vil alle kan være glade for – en svækkelse af militæret som magtmiddel.

To-Move-the-World john-lewis-gaddis-2006-den-kolde-krig-indbundet-bogRuins of Empire

 

 

 

 

 

 

 

I en af Obamas seneste store taler, den fra West Point i maj 2014, holdt han næsen i det spor Kennedy lagde ud efter Cubakrisen, og forsikrede om, at freden er et kollektivt, internationalt projekt og ikke en Pax-americana. Og det er den udenrigspolitiske linje, Obama blev valgt på (i det omfang selvfølgelig, at hans vælgere interesserede sig for udenrigspolitik).

I 2008, under sin kampagne, sagde Obama således, mens han stod ved Brandenburger Tor og skuede ned ad Strasse des 17. juni (hvilket vil sige på den modsatte side af muren, end hvor Reagan holdt sin tale):

“I borgere I Berlin – I verdens befolkning – størrelsen på vores udfordringer er store. Og vejen fremad bliver lang. Men jeg står foran jer for at fortælle jer, at I er arvinger til kampen for frihed. Vi er mennesker med et usandsynligt håb. Lad os, med blikket rettet mod fremtiden, og fasthed i vores hjerter, huske denne historie, leve op til vort ansvar, og endnu engang genskabe verden.”

Jeg gætter på, at også Obama er en duehøg. I forbindelse med Ukraine-krisen og forholdet til Rusland sagde han til Fareed Zakaria den 31/1 2015, at de ikke vil forlade diplomatiets vej. Det er mens kongressen diskuterer, hvordan Ukraine kan hjælpes med våben, mens NATO opretter nye enheder i Ruslands grænselande (se punkt 5), og mens Kansler Angela Merkel og Præsident Francois Hollande er på vej til President Vladimir Putin for at forhandle. Og han glemte ikke at minde Putin om NATO-eden.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vidanserforlidt.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

472 tanker om "Kennedy, Reagan, Obama og frihed for alle"

 1. Pingback: Google

 2. Pingback: Google

 3. You might meet an advisor or a visionary, find yourself in an intimate conversation with a stranger, enter the public sphere or a world of fiction, alone or with others. author courses The thesis investigates limitations and possibilities for sensor fusion to increase reliability and usability.

 4. Pingback: generic ventolin

 5. Pingback: ciprofloxacin hydrochloride

 6. Pingback: naltrexone purchase online

 7. Pingback: chloroquine order

 8. Pingback: buy hydroxychloroquine

 9. Pingback: best erectile dysfunction pills

 10. Pingback: buy hydroxychloroquine online

 11. Pingback: tadalafil 10mg without a doctor prescription

 12. Pingback: buy abilify 20 mg

 13. Pingback: allegra 180 mg prices

 14. Pingback: allopurinol 300 mg australia

 15. Pingback: amaryl 4mg tablet

 16. Pingback: buy amoxicillin 250mg

 17. Pingback: how to purchase antabuse 500mg

 18. Pingback: antivert 25mg canada

 19. Pingback: arava 10mg price

 20. Pingback: arimidex 1 mg australia

 21. Pingback: atarax 10 mg united states

 22. Pingback: augmentin 250/125 mg united kingdom

 23. Pingback: avapro 150mg nz

 24. Pingback: avodart 0,5 mg canada

 25. Pingback: cheap bactrim 400/80mg

 26. Pingback: Biaxin 250mg medication

 27. Pingback: nytimes

 28. Pingback: norwaytoday

 29. Pingback: dutchnews

 30. Pingback: cphpost

 31. Pingback: mature porn

 32. Pingback: 우리카지노

 33. Pingback: أهم مباريات اليوم

 34. Pingback: اغانى

 35. Pingback: Japanese Porn

 36. Pingback: how to use a g spot vibrator

 37. Pingback: TransHub

 38. Pingback: pornhd

 39. Pingback: plumber langley

 40. Pingback: cost of bisacodyl 5 mg

 41. Pingback: how to buy venlafaxine 75mg

 42. Pingback: German shepherd puppies for sale

 43. Pingback: cost of amitriptyline 10 mg

 44. Pingback: cheap legal bud

 45. Pingback: permethrin no prescription

 46. Pingback: Mining

 47. Pingback: Mining

 48. Pingback: erythromycin 500 mg united states

 49. Pingback: Twink Gay Porn

 50. Pingback: MILF Porn

 51. Pingback: Mountain bike clothing

 52. Pingback: Digital Marketing Services

 53. Pingback: where to buy alendronate 70 mg

 54. Pingback: maeng da kratom

 55. Pingback: nitrofurantoin 100 mg united kingdom

 56. Pingback: glipizide 10mg generic

 57. Pingback: Yokohama

 58. Pingback: avant consulting

 59. Pingback: CHERNOBYL DANK VAPES

 60. Pingback: 샌즈카지노

 61. Pingback: 우리카지노

 62. Pingback: 메리트카지노

 63. Pingback: 퍼스트카지노

 64. Pingback: Kingpen

 65. Pingback: sumatriptan 50 mg without a prescription

 66. Pingback: check out canada immigration news

 67. Pingback: anaimmi

 68. Pingback: best cbd oil

 69. Pingback: voyage en cargo

 70. Pingback: cbd oil near me

 71. Pingback: best cbd oil for depression

 72. Pingback: cbd oil for dogs

 73. Pingback: best cbd gummies

 74. Pingback: best cbd for dogs

 75. Pingback: cbd oil for dogs

 76. Pingback: sex exercise

 77. Pingback: best cbd gummies

 78. Pingback: Sphynx cat breeders near me

 79. Pingback: vibrating prostate massager

 80. Pingback: studio apartment for rent singapore 2012

 81. Pingback: red maeng da kratom

 82. Pingback: green maeng da kratom

 83. Pingback: white maeng da kratom

 84. Pingback: cheap propranolol

 85. Pingback: dependent visa hong kong

 86. Pingback: 코인카지노

 87. Pingback: buy cbd oil

 88. Pingback: mobile apps development

 89. Pingback: BUY OPANA 40MG

 90. Pingback: rechargeable rabbit vibrator

 91. Pingback: Iowa Fake driver's license

 92. Pingback: 4-AcO DMT For Sale

 93. Pingback: Can I buy Codeine online

 94. Pingback: Gay Porn

 95. Pingback: kratom back pain

 96. Pingback: kratom for depression

 97. Pingback: lamotrigine coupon

 98. Pingback: merchant services agent program

 99. Pingback: clitoral toy

 100. Pingback: digoxinmg cost

 101. Pingback: BUY BIG CHIEF EXTRACTS ONLINE

 102. Pingback: THC Cartridge

 103. Pingback: cheap levothyroxine mcg

 104. Pingback: Car Wash Kit

 105. Pingback: maltipoo puppies for sale

 106. Pingback: Pornhome

 107. Pingback: atorvastatin medication

 108. Pingback: Real Estate/Construction Recruitment Firm

 109. Pingback: safestore auto

 110. Pingback: safestore auto

 111. Pingback: free download for windows 7

 112. Pingback: cheapest gemfibrozil 300mg

 113. Pingback: pc games download

 114. Pingback: pc games for windows 7

 115. Pingback: download pc games for windows 7

 116. Pingback: free download for windows pc

 117. Pingback: where to buy metoprolol 50 mg

 118. Pingback: safestore auto

 119. Pingback: singapore divorce lawyer

 120. Pingback: mp3 song download

 121. Pingback: Rhode Island Fake driver's license

 122. Pingback: cheapest metoclopramide

 123. Pingback: psychedelic mushroom growing kit usa

 124. Pingback: MAGIC MUSHROOM GROW KIT

 125. Pingback: https://trippydelics.ca

 126. Pingback: click here

 127. Pingback: computer hilfe wagen

 128. Pingback: firmenlogo erstelllen lassen

 129. Pingback: Herbal incense

 130. Pingback: thc vape juice

 131. Pingback: Herbal incense

 132. Pingback: reviews canada

 133. Pingback: Beauty, Health, Phones, Accessories

 134. Pingback: guns for sale in mt

 135. Pingback: pinball machines for sale ny

 136. Pingback: shipping containers for sale okc

 137. Pingback: deficryotinews.co

 138. Pingback: Altrenogest Powder For Sale

 139. Pingback: bitcoincard

 140. Pingback: virtual visa and MasterCard buy

 141. Pingback: iron maiden pinball machine

 142. Pingback: high cube shipping container

 143. Pingback: Homes For Sale In Palmer Ma

 144. Pingback: 24 gauge wire

 145. Pingback: cannabis prerolls for sale europe

 146. Pingback: web landing page

 147. Pingback: best delta 8 THC products

 148. Pingback: delta 8 THC near me

 149. Pingback: TOLTRAZURIL FOR SALE

 150. Pingback: tele consultancy

 151. Pingback: sig sauer p320

 152. Pingback: buy cocaine online

 153. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and
  in accession capital to assert that I acquire in fact
  enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be
  subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 154. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering
  if you get a lot of spam responses? If so how do you prevent
  it, any plugin or anything you can recommend?

  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

 155. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I
  am having issues with your RSS. I don’t understand the reason why
  I cannot join it. Is there anybody having identical RSS issues?

  Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

 156. Pingback: Bitcoin SV (BSV)

 157. Pingback: mosin nagant

 158. Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks,
  However I am experiencing problems with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it.

  Is there anybody getting the same RSS issues?
  Anyone who knows the solution will you kindly respond?
  Thanks!!

 159. Pingback: guns for sale

 160. I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was great. I don’t know who you are but definitely you are
  going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 161. Pingback: siamese kittens for sale near me

 162. Pingback: End Of Tenancy Cleaning Balham

 163. Pingback: Guns for sale

 164. Pingback: Bird Waste Cleaning And Removal Services

 165. Pingback: Web Design Myanmar

 166. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to
  say that I have really enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 167. Pingback: container homes for sale

 168. Pingback: THC Oil for Sale

 169. Hola! I’ve been following your weblog for some time now and finally got the courage to
  go ahead and give you a shout out from Dallas Texas!
  Just wanted to tell you keep up the fantastic job!

 170. Pingback: buy Instagram followers

 171. Great post however I was wondering if you could write a litte more on this subject?
  I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
  Many thanks!

 172. A motivating discussion is worth comment. I do think that you
  ought to write more about this subject matter, it might not be a taboo matter
  but usually people don’t talk about such issues. To the next!
  Best wishes!!

 173. Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed
  reading it, you happen to be a great author.
  I will make certain to bookmark your blog and will often come back from now on. I want
  to encourage you to ultimately continue your great work,
  have a nice weekend!

 174. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many
  of us have developed some nice practices and we are looking to trade strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 175. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful
  & it helped me out a lot. I hope to offer one thing again and
  aid others like you helped me.

 176. Pingback: Dmt for sale

 177. Pingback: used shipping containers for sale

 178. Pingback: 18 Gauge Needle

 179. Pingback: online cbd shop

 180. Pingback: counterfeit money for sale

 181. Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your post
  seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a
  format issue or something to do with web browser compatibility but I figured I’d post to let
  you know. The style and design look great though!
  Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 182. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this fantastic
  blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding
  your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this website with my Facebook group.
  Talk soon!

 183. Pingback: Insulin Syringe

 184. Wonderful website you have here but I was wondering
  if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article?
  I’d really like to be a part of community where I can get
  opinions from other experienced individuals that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know.
  Many thanks!

 185. Pingback: kawasaki vulcan 900

 186. Pingback: adhd meds for sale eu

 187. Pingback: dexedrine for sale

 188. Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m
  impressed! Extremely helpful information specially the last part 🙂
  I care for such information much. I was looking
  for this particular info for a very long time. Thank you and best of luck.

 189. I like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your weblog and check again here regularly.
  I am quite sure I will learn plenty of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 190. Pingback: crossdressers cams

 191. Pingback: minecraft code

 192. Pingback: burnaby moving

 193. Pingback: SEO Canada

 194. Pingback: panty

 195. Pingback: PINK DIAMOND STRAIN

 196. Pingback: xnxz

 197. This design is steller! You obviously know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to
  start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
  I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

 198. When someone writes an post he/she keeps the
  plan of a user in his/her brain that how a user
  can know it. Therefore that’s why this paragraph is outstdanding.
  Thanks!

 199. Pingback: their info

 200. Pingback: about

 201. Pingback: موقع سكس

 202. Pingback: strap on pegging

 203. Pingback: best sex toys for women

 204. Pingback: crypto currency virtual card

 205. Pingback: bitcoin in vancouver

 206. Pingback: learn more

 207. Pingback: SEO Los Angeles

 208. Pingback: Gauntlet Legends

 209. hi!,I really like your writing so much! proportion we be
  in contact more about your article on AOL? I need an expert on this space to solve my problem.
  May be that is you! Taking a look forward to peer you.

 210. Good day! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.

  Is it hard to set up your own blog? I’m not
  very techincal but I can figure things out pretty
  fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any points or suggestions?

  Thank you

 211. Pingback: Buy Methadone 10mg online

 212. Pingback: about

 213. Pingback: learn more

 214. Pingback: best sex toys for women

 215. Pingback: nasstoys sex toys

 216. Pingback: Trijicon Rmr

 217. Pingback: bàn học chống gù

 218. Pingback: gas fireplace

 219. Pingback: Architectural design

 220. Pingback: شركة كشف تسربات المياه بالرياض

 221. Pingback: Realistic Dildo

 222. Pingback: sex toys

 223. Pingback: umraniye citir escort

 224. Pingback: beginner bondage toys

 225. Pingback: vibrator

 226. Pingback: נערות ליווי בחיפה

 227. Pingback: caluanie heavy water for sale

 228. Pingback: cumming dildo

 229. Pingback: realistic thrusting dildo

 230. Pingback: phone repair shop near me

 231. Pingback: porn

 232. Pingback: Glock 19 for sale

 233. Pingback: bizarre dildo

 234. Pingback: first sex toys

 235. Pingback: best dildos

 236. Pingback: canadian perspective

 237. Pingback: diy male sex toy

 238. Pingback: Springfield Armory 911 for sale

 239. Pingback: Magnum Research Desert Eagle For Sale

 240. Pingback: virtual card buy instantly

 241. Pingback: istanbul anadolu yakasi escort

 242. Pingback: pendik escort

 243. Pingback: canadian website

 244. Pingback: buy guns online

 245. Pingback: Dental insurance Plans Canada

 246. Pingback: slot online

 247. Pingback: best delta 8 gummies

 248. Pingback: phone screen repair irvine

 249. Pingback: electricmotorcyclecanada.ca

 250. Pingback: vibrator

 251. Pingback: myths and facts about sex

 252. Pingback: sex toy shopping

 253. Pingback: sex toys for men

 254. Pingback: Beauty Hair Salon Irvine

 255. Pingback: Guns for Sale

 256. Pingback: strapon pegging

 257. Pingback: smash or pass sex toy edition

 258. Pingback: best prostate vibrator

 259. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could find a
  captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog
  platform as yours and I’m having problems finding one?
  Thanks a lot!

 260. Pingback: g spot vibrator review

 261. The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if
  it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and
  she has 83 views. I know this is totally off topic but I
  had to share it with someone!

 262. Pingback: how to enjoy g spot sex toys

 263. Pingback: pork belly for sale

 264. Pingback: GOLDEN RETRIEVER PUPPIES FOR SALE

 265. Pingback: Longliqicn Login

 266. Pingback: Best software

 267. Pingback: MASALA MACHINE

 268. Thanks for any other informative site. The place else
  may I get that type of information written in such a perfect means?
  I have a venture that I am simply now running on, and I’ve been on the look out for such information.

 269. Pingback: best kratom capsules

 270. Pingback: buy real Instagram likes

 271. Pingback: best delta 8

 272. Pingback: buy Instagram likes

 273. Pingback: best delta 8 THC vape cartridges

 274. Pingback: best delta 8 thc gummies

 275. Pingback: repair phone screen

 276. Pingback: double sided dildo

 277. Pingback: tides today at tides.today

 278. Pingback: Trade License Delhi

 279. Pingback: strapon pegging

 280. Pingback: Delta 8

 281. Pingback: buy delta 8 products

 282. Pingback: cbd gummies for sale

 283. Pingback: where to buy weed

 284. Pingback: bachelor's degree

 285. Pingback: sasha grey sex toy

 286. Pingback: unsual sex toys

 287. Pingback: best g spot vibrator

 288. Pingback: dispensaries near me

 289. Pingback: dispensary near me

 290. Pingback: buy tiktok followers

 291. Pingback: buy ruger guns online

 292. Pingback: arsenal sam7r-61

 293. Pingback: weed concentrates for sale

 294. Pingback: Ruger Ammo and Magazines for sale.

 295. Pingback: Kelowna moving company

 296. Pingback: Investor obligasi

 297. Pingback: Glock Guns for sale

 298. Pingback: Delivery Restaurant Parksville

 299. Pingback: MUT

 300. This is the perfect web site for anybody who would like to
  find out about this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not
  that I really would want to…HaHa). You definitely put a fresh
  spin on a topic that’s been discussed for years. Wonderful stuff, just excellent!

 301. Pingback: MILF Porn

 302. Pingback: escort bayan istanbul

 303. Pingback: cekmekoy escort

 304. Pingback: Roofing Company Parksville

 305. Pingback: Sig Sauer Red Dot

 306. Pingback: Study Table

 307. Pingback: Buy Vape Carts Online

 308. Pingback: Exotic Animals For Sale

 309. Pingback: Multi Gym

 310. I was suggested this web site by means of my cousin. I’m now not certain whether this post is written via him as
  nobody else understand such detailed approximately my difficulty.

  You’re amazing! Thank you!

 311. Pingback: beowulf 50 ammo

 312. Pingback: dungeness crab for sale

 313. Pingback: how to lose lower belly fat

 314. Pingback: garden shed bunnings

 315. Pingback: best sex toys

 316. Pingback: drosbraift

 317. Pingback: visit website

 318. Pingback: Buy HBCU Coin - Crypto Coin Project

 319. Pingback: software reviewer

 320. Pingback: juul pods for sale

 321. Pingback: Discreet gun shop

 322. Pingback: معرفة هوية المتصل

 323. Pingback: weed online usa

 324. Pingback: Buy dank vapes online

 325. Pingback: buy glo carts online

 326. Pingback: Buy Ruger Guns Online USA

 327. Hey There. I found your blog using msn. This is a very well
  written article. I’ll be sure to bookmark it
  and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I will certainly comeback.

 328. Pingback: self healing

 329. Aw, this was an exceptionally good post. Taking a few minutes and
  actual effort to produce a really good article… but what can I say… I put things off a lot and don’t seem to get anything done.

 330. Pingback: DIAGNOSING ALLERGIES

 331. Pingback: fleshlight

 332. Pingback: rechargeable butterfly vibrator

 333. Pingback: erotica audio

 334. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your website offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful
  to you.

 335. Pingback: beyoglu escort

 336. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest?

  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

 337. Pingback: tech

 338. Pingback: Buy Ecstasy Pills Online

 339. Pingback: https://happyruck.com/

 340. Pingback: magic wand vibrator

 341. Pingback: adam and eve male sex toys

 342. Pingback: male stroker

 343. Pingback: best way to clean sex toys

 344. Pingback: beyoglu escort

 345. Pingback: bayrampasa escort

 346. Pingback: Magic Mushroom Edibles

 347. Pingback: vibrating ben wa balls

 348. Pingback: deep thrusting rabbit vibrator

 349. Pingback: realistic vibrating dildo

 350. Pingback: mersin escort

 351. Pingback: prostate vibrator

 352. I’m not sure exactly why but this web site is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a
  issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 353. Pingback: Takeout

 354. Pingback: legit weed store

 355. Pingback: fun88

 356. Pingback: male p spot vibrator

 357. Pingback: remote control vibrating panty

 358. Pingback: rabbit vibrator

 359. Pingback: male pocket strokers

 360. Pingback: Portable oxygen concentrator nz

 361. Pingback: silicone vibrator

 362. Pingback: สมัคร lottovip

 363. Pingback: web hosting reviews

 364. Pingback: ruay สมัคร

 365. Pingback: p spot toys

 366. Pingback: pocket masturbator

 367. Pingback: how to use lifelike dildo

 368. Pingback: adam and eve dildo

 369. Pingback: بديل تروكولر

 370. Pingback: French bulldogs for sale

 371. Does your website have a contact page? I’m having problems locating
  it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some suggestions
  for your blog you might be interested in hearing. Either way,
  great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 372. Pingback: cekmekoy escort

 373. Pingback: covered car transport

 374. Pingback: film streaming 2021

 375. Pingback: site de streaming

 376. Pingback: CTRLCOIN - Trading platform

 377. Pingback: best sex toys

 378. Pingback: 1xbit review

 379. Pingback: male masturbator review

 380. Pingback: best in ottawa

 381. Pingback: st helena school pune fees

 382. Pingback: 메이저놀이터

 383. Pingback: walther pdp compact for sale

 384. Pingback: 피망슬롯머니

 385. Pingback: murchison falls national park

 386. Greetings! I know this is kinda off topic but
  I was wondering which blog platform are you using for this site?

  I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for
  another platform. I would be awesome if you could point me in the
  direction of a good platform.

 387. Pingback: Kingpen

 388. Pingback: etos

 389. Pingback: buy big chief carts online

 390. Pingback: West Highland White Terrier puppies for sale

 391. Hi! This post could not be written any better!

  Reading this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept talking about this. I will forward this write-up to him.
  Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 392. Pingback: blow job sex toy

 393. Pingback: rechargeable dildos

 394. Pingback: projektant wnętrz Gdynia

 395. Pingback: بديل تروكولر

 396. Pingback: apps download for windows 8

 397. Pingback: games for pc download

 398. Pingback: pc games full version download

 399. Pingback: download pc games for windows

 400. Appreciating the time and energy you put into your blog and in depth information you offer.
  It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t
  the same outdated rehashed information. Excellent read!
  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to
  my Google account.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *