I Danmark laver vi iPadbørn

image_pdfimage_print

Lad børnene have deres barndom lyder det fra alle sider, fordi KRAKA har formastet sig til at foreslå, børnene lærer at læse og regne en smule bedre, end de gør nu. Men skellet mellem barndom og lærdom er falsk. Vi glemmer, at børn rent faktisk er små mennesker, der en dag skal være voksne.

Fra fornøjet til fortvivlet

De halvvoksne unge mennesker, der ser tilbage på den tid de brugte med computerspil, gør det med stor sandsynlighed i fortrydelse. De har nu nået en alder, hvor de burde kunne klare sig selv, træffe selvstændige og myndige beslutninger, men det kan de ikke. For det har iPad’en, PS’eren, Xboxen eller fladskærmen ikke lært dem. Den umiddelbare fornøjelse de som børn havde med spillene, er med et forvandlet til fortvivlelse.

Lad børnene være børn, lyder det, men hvor længe og hvorfor, det er der ikke mange, der spørger om. Overalt i pattedyrenes verden er hvalpetidens leg tæt forbundet med lærdom; hvalpen træner de egenskaber, der skal sikre dens overlevelse som voksen. Men vi spørger slet ikke om, hvad der skal til for at forvandle et barn til et myndigt og selvstændigt tænkende væsen. Det er kun i menneskets univers, man forveksler leg med tom underholdning og kortfristede fornøjelser; tomme kalorier med nærende kost. Vi glemmer, at børn er små mennesker, der en dag skal være voksne.

Og den dag barnet befinder sig i en teenagekrop, men pga. manglende dannelse ikke er i stand til at forvalte den frihed og det ansvar, der følger med og som oven i købet skal have sine forældre med til jobsøgninger og på universitet, er ikke et voksent mennesket. Skellet mellem barndom og lærdom er falsk.

1000 ord eller 1 billede? Sønnike, Ruben, havde lyst til at tegne en mus. Han tegnede to og en musefælde, og jeg må sige, at jeg ikke kan finde et billede, der bedre illustrerer pointen i denne artikel.

1000 ord eller 1 billede? Sønnike, Ruben, havde lyst til at tegne en mus. Han tegnede to og en musefælde, og jeg må sige, at jeg ikke kan finde et billede, der bedre illustrerer pointen i denne artikel.

Ulvebørn og iPadbørn

I Junglebogen beskriver Rudyard Kipling, drengen Mowgli, der vokser op blandt et ulvekobbel, hvor han lærer færdigheder, der passer sig for ulve, men som menneskebarn har han svært ved at føle sig 100% hjemme og accepteret blandt dyrene. Han er splittet mellem menneskenes og ulvenes verden. Han ender dog med til sidst at gifte sig og glide ind i menneskenes verden, men det er en historie for voksne, skriver Kipling, og afrunder fortællingen. Junglebogen er fiktion, men det er en fiktion baseret på virkelige hændelser.

Historierne om ulvebørn er selvfølgelig omgærdet med myter, og de er højst kontroversielle, men uanset deres lødighed, så står det faktum tilbage, at børnene i absolut afgørende grad er påvirket af deres omgivelser, og at de ikke har en chance for at begå sig normalt blandt mennesker. Forbindelserne i hjernen struktureres af det input, vi får og af de aktiviteter, der er resultatet af dette input. Det vil sige, at vi kan det, vi gør. Og spiller vi iPad det meste af tiden, så er det det, vi lærer – og de nødvendige egenskaber og den afgørende viden dukker ikke lige pludselig op som en trold af en æske, sådan som vi tilsyneladende forventer hertillands. Vokser børn op alene i naturen eller foran skærme kommer de til at mangle en lang række af de egenskaber, der kendetegner et velfungerende voksent menneske.

Historien om pigerne Amala og Kamala, som kort efter første verdenskrig blev bragt til en kristen missionsstation i Midnapore i det nordlige Indien, er formodentlig den bedst kendte historie om forældreløse børn, der har overlevet i naturen. Præsten Singhs beskrivelse af pigerne, som man formoder havde overlevet sammen med en flok ulve, indeholder soleklare overdrivelser, såsom forlængede hjørnetænder og katteøjne, men det korte af det lange, er, at disse piger ikke havde sprog, og ikke kunne lære sprog, foretrak at gå på alle fire – at deres ledbånd muligvis var så tilvænnede til denne gangart, at de havde svært ved at rette sig ud – de foretrak råt kød, og havde særdeles svært ved at omgås mennesker på almindelig vis, og desuden at de døde for tidligt – den yngste alt for tidligt – fuldstændig, som man kan iagttage hos omsorgsvigtede børn.

Amala og Kamala var formede af deres omgivelser, ulvene og det vilde liv i junglen. Hvad angår de væsentligste egenskaber, dem, der er nødvendige for at leve et normalt voksenliv, er det rimeligt at konkludere at vores genetiske arv i særdeleshed er utilstrækkelig. Kultur, sprog og hvad dertil hører kommer ikke automatisk til os, end ikke oprejst gang; det er noget, der videregives. Amala og Kamala var ulvebørn. I Danmark laver vi iPadbørn, fordi vi tror, børnene bliver mindre børn af at kende til vores traditioner og den vidensfond, vores hele kultur beror på.

Ulvebørnene Mala og Kamala fra Midnapore i Nordindien. Blev opdaget kort efter 1. Verdenskrig og bragt til en missionsstation, hvor man forgæves forsøgte at gøre gode kristne mennesker af dem.

Ulvebørnene Mala og Kamala fra Midnapore i Nordindien. Blev opdaget kort efter 1. Verdenskrig og bragt til en missionsstation, hvor man forgæves forsøgte at gøre gode kristne mennesker af dem.

Men vi gør børnene en bjørnetjeneste (og det er ikke en god ting), hvis vi skåner dem for lektier, slid og slæb, fordi de i så fald bliver til uduelige voksne. Og uduelige voksne er ulykkelige, umyndige og ufrie, uden selvværd, selvtillid og selvrespekt. For hvordan skulle tom underholdning kunne give dem det. En kort glæde over at nå næste bane i sidste nye skrig fra App Store – det var så det. Og hvad lærte de ikke i det tidsrum?

Hvorfor må børn øve sig på fodbold, men ikke træne deres læsning og jonglere med tal. Hvem er det, der siger, det ene skulle være sjovere, end det andet. Morsomt er det i hvert fald ikke for de 16-årige, der ikke kan læse avisen og ikke forstår, hvad der tales om i Nyhederne. Det var nok bedre om de havde tudet lidt over læsebogen og med opgaverne i historie og samfundsfag (som de aldrig fik i folkeskolen), da de var yngre.

Endnu værre er det, hvis ikke man har fantasi til at forestille sig børn more sig over at kunne skrive deres eget navn, forundres over de mange forskellige lyde og rytmer sproget, består af, og tænk om de engang blev i stand til at udtrykke forundring over universet eller kærlighedens vidundere med det sprog, man ikke gider forfine med dem. Hvilken 10-årig vil ikke kunne more sig over at blande kemikalier og lave slim i fysiklokalet. Eller bare lære alle flag i verden udenad, fordi man ser VM i fodbold. Så har man samtidig fundet ud af, at der er forskellige kulturer og forskellige livsvilkår rundt omkring i verden. Med mindre man synes, man lige tager en bid af barndommen fra dem ved at oplyse dem om, at livsvilkårene i Nordkorea, Uruguay og Ghana ikke er helt de samme, som i Danmark.

Fra slid og slæb til leg og glæde                  

Bevares lad dem spille Angry Birds, Candy Crush, Subway Surfers, Tetris, Fifa, GTA, så får du nemlig også lejlighed til at fortælle dem, at det er totalt tåbeligt, tomt og intetsigende tidsfordriv. De må hellere lege alt det de vil på klaveret, med farverne og på fodboldbanen. Læse alle de tegneserier, fantasybøger og sportsbiografier og se al den musik på Youtube, de vil. De må klatre lige så meget og lige så højt op i træerne, de vil, så de styrker deres muskulatur og får et sandt kendskab til deres kropslige formåen og begrænsninger – og de lærer at det har konsekvenser, når man falder ned på den rigtige jord og ikke legepladsernes skærmende og fordummende faldunderlag. Lad dem hamre sig over fingrene og save sig i armen, så skal de nok lære koordination og få styr på motorikken.

Til gengæld kan de så hver eneste dag glæde sig over alt det, de kan – og ikke nok med det, de opdager at instrumentet (eller hvad det nu kan være) forvandler sig til legetøj og et redskab for udforskning. Det bliver til meningsfuld underholdning, og når de leger videre, lærer de endnu mere og de udvikler de sig; selvværdet, selvtilliden og glæden vokser. Men de er ikke kommet dertil uden at have hylet over klaveret og fundet skolebøgerne og penalhuset frem engang til, uden at bide tænderne sammen – uden at give afkald.

Men hvad er det, de har givet afkald på imod det, de har fået? Et mesterskab i FIFA eller alle banerne i et ligegyldigt konsolspil i bytte for uforgængelige og meningsfyldte evner? Men i vores danske feelgood-folkeskole og opdragelsesunivers er der lang vej endnu. Den dag mine børn når sidste bane i candy chrush, vil jeg da i langt højere grad være pinlig berørt, end stolt over dem. Og jeg nægter at være ligeglad og vejre det bort med en nonchalant bemærkning om, at de da skal have lov til at være børn. De må såmænd gerne selv skamme sig over det.

Candy Crush. Den nye dille fra App store, har afløst Angry Birds og måske Subway Surfer.

Candy Crush. Den nye dille fra App store, har afløst Angry Birds og måske Subway Surfer.

Hvad er det, vi skal mødes og tale om, hvis vores (ud)dannelse er hentet i App Store. Vi kan sige, det var sjovt, når vi har været i tivoli, men om kunsten, musikken, fodboldspillet, håndværket, historien, videnskabens forhold til religion samfundets forhold og globaliseringen kan vi diskutere under hele måltidet og resten af aftenen.

Lærdom er et eksistentielt spørgsmål

Hvorfor er det så, at børnene skal lære alle disse ting. Det er for deres egen skyld. Det er ikke for konkurrencestatens skyld. Lærdom er ikke et spørgsmål om formelle eller uformelle kompetencer, det er et eksistentielt spørgsmål. Dannelse er tom, hvis ikke den er forbundet med kunnen, og kunnen er ikke-menneskelig, hvis ikke den er forbundet med refleksion.

Man stjæler ikke børnenes barndom ved at give dem kendskab til den kultur, de vokser op i. Man stjæler ikke børnenes barndom ved at bibringe dem de kundskaber, der har tilvejebragt den teknologi, der fylder deres hverdag. Man tilvejebringer dem fundamentet for et meningsfuldt liv. De skal selvfølgelig kende klassikerne, koryfæerne og tosserne for at de kan lære at sætte pris på de bærende værdier i den vestlige civilisation: friheden og respekten for individet. Det er de værdier, de skal videreføre.

Holder vi fast i forestillingen om, at barndommen skal være uden gråd og tårer (altså med undtagelse af de tidspunkter, hvor de plager om slik og om mere konsoltid), uden slid og slæb, uden nederlag og frustration, så skaber vi forkrøblede individer. For alle disse følelser hører med til voksenlivets udfordringer, og man er skidt stillet, hvis ikke man har stiftet bekendtskab med dem og lært at overkomme dem den dag, man står alene og skal klare sig selv.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vidanserforlidt.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

333 tanker om "I Danmark laver vi iPadbørn"

 1. Kraka gør sig skyldige i en overdreven instrumentel opfattelse af evnen til indlæring. For det første er deres konklusion om, at tidligere skolegang afstedkommer bedre karakterer baseret på primært statistisk materiale – og altså dermed i tråd med en argumentation om, at børn der spiser mere ris i deres barndom får bedre karakterer, fordi det nu engang er de sydasiatiske lande, der kan fremvise en imponerende læsefærdighed, kombineret med tidlig skolegang.

  Nuvel, blev det så bare ved det, men hele idéen om at vi kan måle og veje os frem til et bedre samfund i PISA tests og lignende er baseret på, at vi har defineret det gode liv, som evnen til at læse og skrive. Det er måske en del af ligningen. Men jeg må ærligt tilstå, at jeg ikke ville bytte bedre evner udi i læsning og regning med det liv, som de sydasiatiske lande byder deres indbyggere. Det er ekstremt fortravlet, stressende, benhård konkurrence på alle felter og alles kamp mod alle. Vi mangler at diskutere præmissen for det gode samfund, før vi bare hopper på den første, den bedste vogn. Om det så er nok så meget med en Kraka indsvøbt i et fiskenet, ville drengen fra Kejserens nye klæder alligevel råbe: "Se hun har jo ikke noget tøj på!".

 2. Som sædvanligt godt skrevet, og jeg er næsten enig… Næsten. Ingen dannelse uden indhold. Det er helt rigtigt. Spørgsmålet er bare, om vi kan forvente at børn nødvendigvis skal tilegne sig det samme indhold på samme måde som voksne. Dion Sommers metaundersøgelser af amerikanske førskoletest (som du forleden kommenterede på) tyder på, at de børn som gennem fagligt fokus tidligt rettes mod skolegang, har dårligere resultater efter de er startet. Måske fordi forberedelsen til at gå i skole ikke behøver at bestå i udvidet skolegang. På sammen måde som at foreberedelse til voksenlivet ikke kan bestå i at leve et voksenliv. Når nogen hævder, at der skal være tid til leg i barndommen, handler det ikke, som du skriver, om at skelne mellem barndom og lærdom. Det handler om at skabe plads til alsidig læring. At sige, der skal være plads til leg, er ikke det samme som at give afkald på kundskabstilegnelse. Ligesom din insisteren på at vide noget om verden derude ikke er en afvisning af legens berettigelse. Legen har spilleregler og er derfor forbundet med både irritationer og ærgrelser… Og så selvfølgelig den skam, som følger af at forbryde sig mod spillets regler. I legen er alt ikke tilladt. Legen er også en mulighed for at afprøve og blive udfordret på manglende viden og indse at man er bagud. Tilgengæld udgør legen så en god platform at dumme sig på. Konsekvenserne er overskuelige.

  Min datter på 2 år skal ikke lære om etik eller at bekymre sig om fattige lande i sin vuggestue. Til gengæld bygger deres leg der på nogle faste regler om, hvor man må være hvornår, hvordan man siger fra og hvordan man deler. Det er ikke skole, universitet eller akademisk facebookdebat. Men det er en god foreberedelse.

 3. Вы когда-нибудь мечтали похудеть?
  Вы интересуетесь, как это сделать?
  Вы может быть сомневаетесь в своих возможностях?
  У нас есть проверенное средство, как похудеть легко, быстро и навсегда!
  Интересно читайте далее: minusize для похудения цена где купить

 4. I feel this is one of the so much important information for me. And i’m satisfied reading your article. However wanna remark on few general things, The site style is ideal, the articles is actually nice : D. Excellent task, cheers

 5. I’m impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the difficulty is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I am very joyful that I stumbled throughout this in my seek for one thing referring to this.
  http://e-cs.ro/viewtopic.php?f=11&t=84604

 6. https://vikupauto.club/blogh/avtovikup-dorogo-vikup-kreditnich-avto-kak-ne-prodeshevit
  автовыкуп киев залоговых авто
  Автовыкуп дорого+выкуп кредитных авто как не ошибиться в выборе компании
  Выкуп кредитных авто это также одно из направлений компании автовыкуп киев. Самое главное при оформлении таких сделок обращаться только к профессионалам и не попасть на мошенников.Очень важно при продаже кредитного авто это понимать зарывается ли остаток по кредиту в банке. Ведь можно продать авто а кредитный остаток останется и в случае если не будут поступать ежемесячные обязательные платежи в банк то будет расти пеня и штрафные санкции и даже если вы машину продали кредитный остаток все равно останется. Компания автовыкуп киев проводит автовыкуп кредитных авто только с полным погашение кредитного остатка в банке и по завершению сделки клиенту предоставляется справка с банка о полном погашении кредита и о отсутствии кредита. Процедура автовыкупа кредитных авто происходит в несколько этапов С начала, клиент предоставляет кредитный договор с банком и технический паспорт на автомобиль. Представители компании Автовыкуп киев связываются с отделением банка и договариваются о погашении остатка, когда сформирована окончательная сумма для погашения кредита или остатка по кредиту, проводится оценка уже самого автомобиля. И только после этого от оценочной стоимости вычитаются затраты на погашение кредитного остатка, оставшаяся сумма озвучивается клиенту и если его все устраивает компания автовыкуп подписывает предварительное соглашение, и приступает к погашению кредита и дальнейшему переоформлению транспортного средства. Клиент после подписания предварительного соглашения, в дальнейшем может и не присутствовать на дальнейшем оформлении.Автовыкуп дорого или дорогой автовыкуп киев зависит от многих факторов, конечно, каждому автовладельцу хочется продать свой автомобиль дорого или как можно дороже. Но тут во внимание берется множество факторов, один из самых основных – это рыночная цена автомобиля, а уже потом техническое состояние авто. В первую очередь следует обращаться к профессионалам своего дела компания автовыкуп на рынке уже 17 лет. За 17 лет мы выкупили огромное множество автомобилей, как дорогих, так и бюджетных. Конечно, что в приоритете компании автовыкуп киев – это автвыкуп дорого или автовыкуп дорогих автомобилей. Но тут не все так просто в процессе автовыкуп дорого есть ряд рисков. Если у компании нет своих дефектологов, оценщиков, специалистов по техническому обслуживанию и компьютерной диагностике автомобилей можно попасть на нечистых, на руку продавцов и попасть в неприятную ситуацию, связанную с дальнейшим ремонтом транспортного средства.Мы имеем своих дефектологов оценщиков, нотариусов с которыми работаем 17 лет. Обращаясь к нам вы будете уверены в чистоте юридической сделки.

  [url=https://vikupauto.club/blogh/avtovikup-dorogie-avtomobili]автовыкуп[/url]

  [url=https://vikupauto.club/contacts]автовыкуп украина отзывы[/url]

  [url=https://vikupauto.club/]скупка авто отзывы[/url]

  [url=https://vikupauto.club/avtovikup/chto_nakoe_avtovikup]скупка аварийных авто киев[/url]

  [url=https://vikupauto.club/blogh/avtovikup-bitysh-i-avariynysh-avto]выкуп авто кредитных авто[/url]

  [url=https://vikupauto.club/blogh/avtovikup-voznagragdenie-auto]ночной выкуп авто киев[/url]

  [url=https://vikupauto.club/blogh/otzivi-klientov-vikup-auto]автовыкуп+киев+срочно[/url]

  [url=https://vikupauto.club/blogh/vikup-avto-otzivi]дорогой+автовыкуп+украина[/url]

  [url=https://vikupauto.club/contacts]автовыкуп+дтп[/url]

  [url=https://vikupauto.club/blogh]автовыкуп+киев+дорого[/url]

 7. [url=http://www.einzelgebot.de/adidas-schuhe-frauen-schwarz-329.htm]Adidas Schuhe Frauen Schwarz[/url]
  The instant you figure out you are expectant, get a book on being pregnant. You can buy one or acquire one particular in the catalogue. You are bound to have a great deal of concerns, which source provides many answers for yourself. Among the best textbooks are the type which include pictures and descriptions of any newborn as it expands with time. Pursuing that timeline, you can find a solid idea of what stage of improvement your child is at weekly.

  [img]https://www.tjallingenkees.nl/images/tja2/2322-oakley-zonnebril-den-haag.jpg[/img]

  If you want your iphone 4 to carry on working correctly, you should in no way let it sit inside your auto even for a shorter period of time. In a vehicle, warm temps are magnified due to green house result. Higher conditions may damage your apple iphone. Disclosing your system to frosty conditions is similarly destroying in your phone’s components.

  [img]https://www.theunionbar.ca/imagess/the2/18008-nike-air-max-2016-camo.jpg[/img]

 8. wh0cd794513 [url=http://singulairgeneric.us.org/]singulair[/url] [url=http://buycleocingel.us.org/]cleocin gel[/url] [url=http://buyalli.us.com/]alli pill[/url] [url=http://cleocingel.us.org/]cleocin hcl[/url] [url=http://buytadalis.us.com/]tadalis[/url] [url=http://buystrattera.us.com/]atomoxetine strattera[/url] [url=http://buymotrin.us.com/]motrin[/url] [url=http://tadalis.us.org/]tadalis[/url] [url=http://buybuspar.us.com/]generic buspar[/url]

 9. Компания «WEBREGA.RU» оказывает комплекс услуг по созданию, оптимизации и продвижению сайтов, используя различные маркетинговые инструменты, позволяющие обеспечить продолжительный успех вашего бизнеса.

  Более того, мы осуществляем профессиональное комплексное обслуживание сайтов,обеспечиваем поддержку Интернет-проектов, что включает в себя не только решение технических задач, но и постоянное информационное обновление, наполнение ресурса,отслеживание позиций сайта в результатах выдачи крупнейших поисковых систем и поддержание лидирующих позиций.

  На сегодняшний день создание и продвижение сайта – главная составляющая успеха вашего бизнеса. Статистика покупок через Интернет впечатляет. С каждым годом всё большее число людей приобретает товары в Интернет-магазинах и оформляет заказы в различных компаниях дистанционно, предпочитая либо запросить доставку выбранного товара в удобное для себя время по любому желаемому адресу, либо самостоятельно забрать свою покупку из центрального офиса. Покупая через Интернет, вы экономите не только свое время, но и деньги.

  Если вы владелец Интернет-ресурса и настроены на дальнейшее разностороннее развитие своего бизнеса, тогда вас, прежде всего, будет волновать вопрос: как привлечь к себе посетителей, заинтересовать, удержать их и побудить вернуться к вам снова? Ответ на него знают специалисты компании «WEBREGA.RU». Мы не только поможем создать сайт быстро, но и быстро продвинуть сайт, потому как раскрутка и оптимизация сайтов, другими словами раскрутка сайтов в поисковиках, – это не только наша профессия. Это наше призвание.

  Компания [url=http://webrega.ru/]«WEBREGA.RU»[/url] (профессиональная раскрутка сайта)- гарант вашего успеха!

  Продвижение и сайта аудит – это то, с чего начинается раскрутка любого ресурса. Аудит сайта можно назвать одним из важных этапов работы по оптимизации и продвижению, поскольку детальное изучение всех составляющих грамотного анализа позволит правильно определить дальнейшую стратегию развития ресурса, исправить ошибки и недоработки, обозначить сильные стороны. В итоге будет выполнена качественная оптимизация и грамотная раскрутка сайта, гарантирующие не просто успех, а продолжительную эффективную деятельность вашего Интернет-ресурса.

  Полный список тарифов вы можете посмотреть у нас на сайте

  [url=http://webrega.ru/catalog/view/317][b]Для заказа этих тарифов вы должны зарегистрироваться на сайте Webrega.ru[/b][/url] и создать проект в меню- vip регистрация и оплатить согласно выбранному тарифу

  оптимизация сайтов казахстан

  создание продвижение сайтов новосибирск

  раскрутка сайтов дизайн сайтов знакомств

 10. Магазин ГРАНДИС ВСЕ ДЛЯ МИЦУБИСИ | Грандис- все для мицубиси, запчасти, аксессуары, расходные материалы для техобслуживания.
  [url=http://grandis-888.ru/]More info!..[/url]

 11. Genre: Future Jazz music Contemporary Jazz, Experimental music music, Downtempo music music, Leftfield, Techno music music, Electro
  Country: Brighton, UK
  Album Release Date: 2010-2018
  Album Type: WEB
  Music Record Label: Tru Thoughts, Denovali Records
  Codec: MP3 and FLAC tracks
  Quality: MP3 320kbps CBR and FLAC Lossless
  Playtime: 8:14:55

  Hidden Orchestra is the solo studio project of multi-instrumentalist composer/producer Joe Acheson.
  The albums and live shows feature a wide variety of guest musicians from all kinds of musical backgrounds.

  ——————–

  [url=https://www.keeplinks.co/p48/5a7ce852a9811 ]Download Hidden Orchestra – Discography 2010-2018[/url] (Tru Thoughts, Denovali Records) MP3 320kbps CBR :

  [url=https://www.keeplinks.co/p48/5a7ce86d87035]Download Hidden Orchestra – Discography[/url] 2010-2018 (Tru Thoughts, Denovali Records) FLAC Lossless :

  ——————–
  [url=http://trance-music.org/]Download new Electronic Music[/url]

  Albums:

  2010 Night Walks:
  2012 Archipelago:
  2017 Dawn Chorus:
  2018 Dawn Chorus Remixes

  Compilations :

  2015 Reorchestrations

  Singles & EPs :

  2011 Flight EP:
  2013 Fourth Wall / The Revival:
  2013 Archipelago Remixes:
  2014 Archipelago Remixes Part 2:
  2016 Wingbeats:
  2017 Still:
  2017 East London Street:
  2017 Alyth:
  2017 Wingbeats (Max Cooper Remix):
  Joe Acheson (Solo)
  2016 Marconi & the Lizard

 12. Документальная лента The Distant Barking of Dogs («Отдаленный лай собак»), снятая на Донбассе, получила награду на кинофестивале в шведском Гетеборге. Об этом сообщил ассистент режиссера ленты Азад Сафаров на своей странице в соцсети Facebook.

  “Фильм про Украину опять победил!! Наша документалка The Distant Barking of Dogs о 10-летнем мальчике, живущего возле фронта, получила уже вторую победу на втором фестивале!! В Гетеборге, Швеция”, – написал он.

  Отмечается, фильм получил премию как лучший документальный фильм The Dragon Award for Best Nordic Dox.

  Это уже вторая международная награда ленты – в ноябре 2017 года The Distant Barking of Dogs был отмечен как лучший дебют на международном фестивале документальных фильмов IDFA в Амстердаме (Нидерланды).
  [url=https://vk.com/lugansk_novosti]луганска вк[/url]

 13. wh0cd794513 [url=http://diclofenacsodium.shop/]diclofenac sodium[/url] [url=http://citalopram10mg.store/]clicking here[/url] [url=http://lasixonline.shop/]lasix online[/url] [url=http://clomidformen.shop/]clomid[/url] [url=http://aciclovir.store/]aciclovir[/url]

 14. Детская мебель на заказ в Нижнем Новгороде – [url=http://a2mebel.ru]a2mebel.ru[/url]

  [url=http://a2mebel.ru] детская мебель на заказ[/url]

 15. wh0cd794513 [url=http://buyserpina.us.org/]SERPINA WITHOUT PRESCRIPTION[/url] [url=http://buytadalis.us.com/]tadalis[/url] [url=http://buycleocin.us.org/]cleocin for uti[/url] [url=http://buyserpina.us.com/]serpina without prescription[/url] [url=http://buyadvair.us.com/]advair over the counter[/url] [url=http://buyalli.us.org/]alli[/url] [url=http://serpina.us.org/]Generic Serpina[/url]

 16. wh0cd794513 [url=http://buytadalissx.us.org/]tadalis sx[/url] [url=http://buymotrin.us.org/]600 mg motrin[/url] [url=http://serpina.us.org/]buy serpina[/url] [url=http://buytorsemide.us.com/]Torsemide[/url] [url=http://tetracycline365.us.com/]tetracycline[/url] [url=http://buyadvair.us.com/]advair over the counter[/url]

 17. [img]http://kak-sdelat-makijazh.female-rus.ru/uploads/custom-logo.jpg[/img]

  Смотри сейчас: [url=http://kak-sdelat-makijazh.female-rus.ru/]как сделать макияж монстра[/url]

 18. [url=https://doc23.ru]Купить свидетельство, диплом курсов экономистов Ставрополь[/url] – Купить свидетельство, диплом курсов менеджмента Воронеж

 19. Регистрируешься – огромный бонусы.
  Играешь – огромный выигрыш.
  $[url=https://gotovlc.com/51/1?l=32[/url]Пройди тест на богатство и узнай сможешь ли ты стать богатым[/url]
  $[url=https://gotovlc.com/51/1?l=44[/url]]узнай как из 100 рублей сделать 20 000 рублей![/url]
  Играй
  [url=https://gotovlc.com/51/4?l=120]Угадай кому принадлежит бюст – получи деньги[/url]
  [url=https://gotovlc.com/51/4?l=120][img]http://krn.krapovy.ru/images/ugaday_bust_1.jpg[/img][/url]
  [url=http://vlkgo.com?id=C9nm7ieg&banner_id=7190][img]http://krn.krapovy.ru/images/vyigrysh.jpg[/img][/url]
  [url=https://lookatlink.com/M2TC]Играть онлайн[/url]
  [url=http://vlkgo.com/stock/?id=C9nm7ieg&banner_id=2369]акции и бонусы![/url]
  [url=http://vlkgo.com?id=C9nm7ieg&banner_id=7286][img]http://ad.gameagregator.com/promo/banners/e8bba8d41cf734d460a16f3306a274f2.jpg[/img][/url][url=https://lookatlink.com/M2TI][img]http://ad.gameagregator.com/promo/banners/17f03825f16d3fffc001ed6cbaeb1ddc.gif[/img][/url][url=https://lookatlink.com/M2TK][img]http://ad.gameagregator.com/promo/banners/8e625d25d783a6d1ea17aad67f5e8cd1.gif[/img][/url]

 20. [url=http://www.yardcardsurprise.com/class/since.php?ken=564-Generic-Testosterone-Gel-Price-Methandienone-China-Oxymetholone-Manufacturer.html]Generic Testosterone Gel Price[/url]
  Are you prepared to make a excellent comeback together with your organization? Able to make the hours to get the incentive? It’s time for you to placed your hrs into mlm to offer your company the boost that this demands. This post gives you the pertinent details you need to make the organization flourish.
  [url=http://www.newage-realty.com/cms/slider.php?per=693-Methenolone-Canada,Anabolic-Steroid-Names,Testosterone-Injections-Ireland.html]Methenolone Canada[/url]
  If you have just graduated and you should not have a lot work experience, set concentrate on your industry-connected lessons and team-connected routines in your cv. The cabability to work nicely in the group is vital in a work placing. Your group assignments are only as essential as your own educational accomplishment in impressing your interviewer.
  [url=http://www.taxasoro.dk/install/catalog.php?vit=Clomid-Legal-Canada-Clomid-Singapore-Forum-Testosterone-Phenylpropionate-Recipe-380/]Clomid Legal Canada[/url]
  Get out of the house and interact socially. Get involved in actions outside of the residence and meet people. Even phoning on friends and relations might help. Inform them concerning your difficulties with depression, and request for their aid. Ask them to phone you out when you begin exhibiting negativity, and also to admiration or match you whenever you take action favorably.
  [url=http://www.nasports.com.br/banner/portfolio.asp?middle=80]Generic Kamagra Uk[/url]

 21. I tһink this is among the mоst important iinfo fօr
  me. Andd i am glad reading yоur article.
  But wanna remark on few geneгal thingѕ, Tһe site style іs great, the articles is really excellent
  : D. Good job, cheers

 22. Thank you for every other fantastic post.

  Where else may anybody get that kind of information in such a perfect manner of writing?
  I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such
  info.

 23. Hi there! I know this is kind of off-topic however I needed to ask.
  Does building a well-established website such as yours take a large amount
  of work? I am completely new to writing a blog however I do write in my journal every
  day. I’d like to start a blog so I can share my personal experience and views online.
  Please let me know if you have any suggestions or
  tips for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

 24. I’ve read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
  I wonder how so much attempt you place to create this sort of wonderful informative website.

 25. Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick
  shout out and tell you I truly enjoy reading your posts.
  Can you recommend any other blogs/websites/forums
  that go over the same subjects? Thanks a lot!

 26. Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am going through problems with your RSS.
  I don’t know the reason why I am unable to join it. Is there anybody
  else getting identical RSS issues? Anybody who knows the solution can you
  kindly respond? Thanx!!

 27. Hey There. I found your weblog the usage of msn. This is a
  very smartly written article. I’ll be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info.
  Thanks for the post. I will certainly comeback.

 28. Hi there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
  Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things
  out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any ideas or suggestions? Cheers

 29. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable info to work on. You
  have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 30. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave
  it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.”
  She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.

  She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 31. Excellent pieces. Keep posting such kind of information on your blog.
  Im really impressed by your blog.
  Hey there, You’ve performed a great job. I’ll definitely digg it and for my part
  recommend to my friends. I am confident they will be benefited
  from this site.

 32. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I
  get actually enjoyed account your blog posts.

  Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access
  consistently rapidly.

 33. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between user
  friendliness and visual appeal. I must say that you’ve done a awesome job with this.

  In addition, the blog loads super fast for me on Firefox.
  Excellent Blog!

 34. Appreciating the hard work you put into your website and in depth
  information you present. It’s good to come across a blog every
  once in a while that isn’t the same outdated
  rehashed information. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m adding
  your RSS feeds to my Google account.

 35. Greetings I am so grateful I found your weblog, I really found you by
  mistake, while I was looking on Yahoo for something else, Regardless I
  am here now and would just like to say kudos for a marvelous
  post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at
  the minute but I have saved it and also added your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the excellent job.

 36. Pingback: albuterol inhaler for sale generic

 37. Pingback: ciprofloxacin drug

 38. Pingback: buy naltrexone

 39. Pingback: best price for lumigan

 40. Pingback: buy hydroxychloroquine

 41. Pingback: tylenol acetaminophen mg

 42. Pingback: chloroquine tablets price

 43. Pingback: sildenafil citrate 100mg

 44. Pingback: interactions for lumigan

 45. Pingback: buy chloroquine phosphate

 46. Pingback: droga5.net

 47. Pingback: where to buy lasix 40 mg

 48. Pingback: furosemide 40 mg without prescription

 49. Pingback: lexapro 20mg cheap

 50. Pingback: finasteride 5mg without prescription

 51. Pingback: actos 15 mg over the counter

 52. Pingback: how to buy aldactone 25mg

 53. Pingback: allegra 180mg medication

 54. Pingback: allopurinol 300 mg prices

 55. Pingback: how to buy amaryl 1mg

 56. Pingback: amoxicillin 250 mg coupon

 57. Pingback: ampicillin 500mg no prescription

 58. Pingback: cost of antabuse 500mg

 59. Pingback: antivert 25 mg australia

 60. Pingback: order aricept 10 mg

 61. Pingback: cheap arimidex 1 mg

 62. Pingback: tamoxifen 20mg no prescription

 63. Pingback: atarax 25 mg generic

 64. Pingback: avapro 150 mg without prescription

 65. Pingback: order avodart 0,5mg

 66. Pingback: baclofen 10mg generic

 67. Pingback: how to buy benicar 40 mg

 68. Pingback: how to buy Biaxin 500mg

 69. Pingback: Premarin 0,3 mg generic

 70. Pingback: doxycycline pills

 71. Pingback: buy bisacodyl 5 mg

 72. Pingback: order venlafaxinemg

 73. Pingback: where can i buy amitriptyline

 74. Pingback: erythromycin otc

 75. Pingback: estradiol 2mg no prescription

 76. Pingback: etodolac online

 77. Pingback: tamsulosinmg coupon

 78. Pingback: nitrofurantoin 100mg pills

 79. Pingback: hydrochlorothiazide price

 80. Pingback: cheap isosorbide 40 mg

 81. Pingback: loperamide without a prescription

 82. Pingback: azathioprine 25mg uk

 83. Pingback: propranolol 80 mg canada

 84. Pingback: where to buy lamotrigine 100mg

 85. Pingback: terbinafine 250mg usa

 86. Pingback: digoxin 0.25mg purchase

 87. Pingback: levothyroxine mcg tablet

 88. Pingback: buy atorvastatin

 89. Pingback: buy metoprolol 50mg

 90. Pingback: cost of clotrimazole

 91. Pingback: metoclopramide tablet

 92. Pingback: amoxicillin yeast infection treatment

 93. Pingback: amoxicillin warfarin

 94. Pingback: gabapentin 600 mg

 95. Pingback: generic norvasc

 96. Pingback: lipitor 20mg price

 97. Pingback: meloxicam 10

 98. Pingback: metoprolol succinate warnings

 99. Pingback: warnings for losartan

 100. Pingback: cymbalta dosage

 101. Pingback: prednisone 20 mg

 102. Pingback: amitriptyline

 103. Pingback: cymbalta for pain

 104. Pingback: chlorthalidone vs hydrochlorothiazide

 105. Pingback: metformin 500 mg price

 106. Pingback: mirtazapine for sleep

 107. Pingback: wellbutrin weight loss

 108. Pingback: what is buspar

 109. Pingback: citalopram 10mg

 110. Pingback: zanaflex migraine

 111. Pingback: wellbutrin side effects

 112. Pingback: voltaren gel

 113. Pingback: clonidine moa

 114. Pingback: finasteride 1mg generic price

 115. Pingback: carvedilol uses

 116. Pingback: flagyl dosage

 117. Pingback: sildenafil 100mg australia

 118. Pingback: acyclovir 400 mg cost

 119. Pingback: amoxicillin side effects

 120. Pingback: donepezil uses

 121. Pingback: amoxicillin clavulanic acid dosage

 122. Pingback: azithromycin z pack

 123. Pingback: cefdinir 300 mg

 124. Pingback: side effects of keflex

 125. Pingback: clindamycin for dogs

 126. Pingback: erythromycin ointment

 127. Pingback: interactions for azithromycin

 128. Its such as you read my mind! You appear to know a lot approximately this, such as you wrote
  the guide in it or something. I feel that you simply can do
  with a few p.c. to pressure the message home a bit, but
  other than that, that is fantastic blog. A fantastic read.
  I will definitely be back.

 129. Pingback: chewable sildenafil

 130. Pingback: amlodipine

 131. Pingback: what does metformin do

 132. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, as well as the content!

 133. Pingback: amoxicillin interactions

 134. Pingback: doxycycline antibiotic

 135. Pingback: lasix 20 mg price

 136. Pingback: xenical cap

 137. Pingback: dapoxetine 60mg brand name

 138. Pingback: finasteride cost in india

 139. Pingback: nolvadex 20 mg

 140. Pingback: prednisolone ophthalmic oint

 141. Pingback: naltrexone medication pill

 142. Pingback: valtrex dosage 1 gram

 143. Pingback: zanaflex dosage max

 144. Pingback: sildenafil cost 100mg

 145. Pingback: sildenafil gel

 146. Pingback: sildenafil coupon

 147. I’m no longer positive where you’re getting your information, but good topic.
  I needs to spend some time studying much more or working out more.

  Thanks for fantastic information I used to be on the lookout for this info
  for my mission.

 148. I do trust all the concepts you have offered in your post.
  They are very convincing and will definitely work.
  Nonetheless, the posts are very short for beginners.
  May just you please lengthen them a little from next time?
  Thanks for the post.

 149. I loved as much as you will receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored material stylish.

  nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 150. hello there and thank you for your information – I’ve definitely picked up anything new from right here.
  I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the site lots of times previous to
  I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement
  in google and could damage your high quality score if advertising and
  marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective interesting content.
  Make sure you update this again very soon.

  Have a look at my homepage :: pet.nfe.go.th

 151. I think that is among the most significant information for me.
  And i’m satisfied studying your article.
  But should observation on few common things,
  The website style is great, the articles is in reality nice : D.
  Good task, cheers

 152. Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know
  your situation; we have developed some nice practices and we are looking to swap methods with other folks, please shoot
  me an e-mail if interested.

  My web blog :: slot online

 153. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance”
  between user friendliness and appearance.

  I must say you’ve done a amazing job with this.

  Also, the blog loads extremely quick for me on Opera.
  Outstanding Blog!

  Here is my web page – http://ixtimes.com/index.php?page=user&action=pub_profile&id=87832

 154. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I receive 4 emails with
  the exact same comment. Is there a means you can remove me from that service?
  Thanks!

  my web-site – forum judi online

 155. Pingback: canadian prescription drugstore

 156. Just want tto say youг article is as astonishing. Tһe clarity іn your post іs simply cool аnd i cаn assume y᧐u аre an expert on thiѕ subject.
  Ꮃell witth ʏour permission alⅼow me to grqb yоur feed tо keep updated with forthcoming post.
  Ƭhanks a mіllion and pⅼease continue the gratifying ԝork.

  Also visit my siе … Jasa Backlink Murah

 157. Pingback: porn

 158. І am now not cеrtain tһe pⅼace you arе ɡetting
  your infoгmation, hоwever gгeat topic. Ι must spend а ѡhile learning mսch more ⲟr understanding morе.
  Тhanks forr magnificent info I was looкing for thiѕ
  info foг my mission.

  my web page :: populair nieuws

 159. Нi there would ʏou mind stating which blog platform ʏoᥙ’re using?
  I’m going tо start mʏ own blog sooln Ƅut I’m hhaving a
  һard time making a decision betѡeеn BlogEngine/Wordpress/Β2evolution and
  Drupal. Ꭲhe reason I aѕk is becaᥙsе үour design ɑnd
  style sеems dіfferent tһen mоst blogs andd Ι’m loⲟking ffor
  something unique. P.S Sorгү for Ьeing off-topic but Ι had
  tօ ask!

  Hеre is mmy web blog – jasa backlink terpercaya

 160. Ƭoday, I went to tһe beach fг᧐nt with my kids.
  I found a ѕea shell andd ցave it tо my 4 yeаr оld daughter and saiԁ “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She ρut the shell t᧐ her ear aand screamed.

  Thee ԝaѕ а hermit crab inside аnd itt pinched her ear.
  She nevеr ants to ցo bаck! LoL I know
  this is compⅼetely off topic but I haad to tеll someone!

  My web site: jasa seo bulanan

 161. Ι usrd tо be recommended this website bʏ meаns of mу cousin. I’m no longer positive whether or not this publish іs ѡritten vіɑ him as nobody eⅼse realize ssuch exact approximateⅼy my
  рroblem. Үou are incredible! Ƭhank you!

  Аlso visit myy web-site … super cuan 88

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *