Borgens Store Filosoffer

image_pdfimage_print

af Lars Andreassen, Egå Ungdoms-Højskole.

Der er mange måder, hvorpå vores politikere minder om de store gamle filosoffer. Det er ganske vidst ikke altid det indtryk, man får, når man følger årets gang på Christiansborg. Gør man det, kan man nemt blive i tvivl om, hvor man bør sætte sit kryds, da også politikerne ofte virker som nogen, der tvivler på deres egne holdninger.

Helle Thorning Schmidt (S) kan både gå ind for efterløn og for afskaffelsen af samme. Lars Løkke Rasmussen (V) kan tale om lettelser i topskatten for de rigeste og om ikke lettelser i topskatten til de rigeste. Indføre fedtafgift og ville afskaffe den igen. Thulesen Dahl og DF kan være med til at afkorte dagpengeretten og have lyst til at forlænge den igen. Det er som om, politikerne ikke forstår, at deres love har konsekvenser, og at det derfor ikke er hip som hap, hvad de siger, mener og gør.

Der skal være plads til at ændre holdninger, hvad skulle vi ellers med frihed og demokrati? Og det er jo ikke på samme tid, Thorning og Rasmussen mener noget forskelligt om det samme.  SFs politiske ordfører Jesper Pedersen kan til gengæld i samme åndedrag indrømme, at der ikke er fattige i Danmark og samtidig bekæmpe fattigdom i Danmark. Indtil videre har vi diskuteret absolut og relativ fattigdom, SF opererer nu også med en slags metafysisk fattigdom (og for at bekæmpe den, må vi jo hæve skatterne). Det strider mod kontradiktionsprincippet,* som Aristoteles formulerede det, og fører til ovennævnte absurditeter.

Fornuft og Forbud

Der er ingen grund til at fortvivle. En nøgle trukket hen over medielakken afslører hurtigt et ekstra lag hos de folkevalgte. Ikke nok med at de vil os det bedste, de kan også være morsomme og tankevækkende. Hvem morede sig eksempelvis ikke over Özlem Cekic (SF) og Joachim B. Olsens (LA) fattigdomsdiskussion i det sene 2011.

Og tankevækkende er det, når Karina Lorenzen, SFs forbrugerordfører, siger således: ”Jeg synes ikke, der er noget galt med forbud, hvis de bliver udstedt af fornuftige mennesker. Og vi er jo fornuftige mennesker i SF. […] Det er alt for kompliceret for almindelige borgere at overskue, hvad der er usundt, og hvad der ikke er.” Hun minder mig om den store filosof Platon, der levede fra 427 til 347 fvt – og navnlig Platons Hulelignelse.

Jan Saenredam (1565–1607) har her illustreret hulelignelsen fra Platons værk Staten. Vi ser, hvordan flertallet forfærdes, skræmmes, glædes og diskuterer skyggebillederne i øverste højre hjørne i den tro, at det er virkeligheden. Længere står en flok mere indsigtsfulde personer, som enten har været helt uden for hulen eller står og samler mod til at gå ud i det hårde dagslys. Fra solen stråler sandheden om det gode lige ned i øjnene på folk og forvandler dem til filosoffer og politikere. Man kan sige, at regler, regulativer og lovforslag nærmest stråler direkte fra solen, gennem filosofferne og ned på befolkningen nederst i hulens mørke.

Til forskel fra Lorenzen så Platon ikke verden som kompliceret, snarere som et blændværk. Eller rettere; de fleste mennesker lever i illusionernes verden, mente han – dog ikke filosofferne. Nu om stunder ved befolkningen ikke, hvad der er godt for dem selv. Og den lytter ikke til politikernes oplysningskampagner. Platon havde et lignende problem – måske grækerne havde filosof-lede, sådan som vi nu har politiker-lede. Selv de bedste filosoffer oplever, at folket flest finder dem komplet ubrugelige. Men Platon fastslog at skylden ikke ligger hos filosoffen, men hos den, der ikke forstår at bruge filosofien (jf. Staten 489b).

Platon tog temmelig radikale midler i brug. Han ville afskaffe al ejendomsret – også den over kroppen – og lade filosofferne administrere opdragelsen af samfundets borgere. Han var heller ikke demokratisk sindet. Det virker mere nutidigt at lade borgerne administrere deres egne midler i hvert fald i et vist omfang. Man kan jo altid forsøge at hjælpe den private administration af indtægterne med en smule afgifter (altså på den del indtægten, der ikke er pålagt indkomstskat).

Sandheden er sund og simpel

Politikerne har jo ret i, at verden er kompliceret og derfor er det nødvendigt med folk, der kan forklare noget af denne kompleksitet for befolkningen og finde ind til det mere langtidsholdbare i al omskifteligheden. Og man kan se det: usund livsstil er tydeligvis forbundet med kort uddannelse. Platons filosoffer skuede klart forskellen mellem verdens illusoriske fænomener og så det evige og virkeligt gode. Og det gode er både simpelt og sandt. Jeg tænker, at Platon helt sikkert ville vælge sushi frem for flæskesteg og brune kartofler, havde han levet i dag. Og det er ikke blot på grund af det gode ved sushien, det er ligesom også sværere at bevare de klare linjer, når den brune sovs flyder sammen med rødkål og kartoffelkrummer. Den sunde krop holder længst, den er med andre ord tættere på evigheden (og det guddommelige), end den hedonistisk arede, usundt ødelagte krop.

Og her har vi et problem: Befolkningen bliver mindre og mindre evig. Den motionerer for lidt, spiser usundt, bliver tykkere, får diabetes etc. Og hvis sjælen er sund i et sundt legeme, hvad er den så i et usundt? Måske skal vi bare smide Mcdonalds ud af landet, som Özlem Cekic foreslog?

Der er alt for mange fristelser. Det skønne, det gode og det sande er simpelt – minimalistisk. Og det er netop filosofferne hos Platon, der er i stand til at lave denne distinktion mellem ”det evige og uforanderlige” og ”fænomenernes mangfoldige og stadige skiftende verden”, og derfor er det filosofferne, der skal køre showet (Staten 484b). I dag er det soleklart, at det er politikerne, der kan skelne mellem det, der giver et sundt, langt og produktivt liv og supermarkedernes ugentlige slagtilbud i farvestrålende emballager.

Derfor er det også politikerne, der ”[…] skal sørge for, […] at der bliver skabt rammer, som gør det nemmere at vælge at leve sundt”, som Lone Dybkjær i sin tid sagde, da hun var sundhedsordfører for de Radikale. Og rammer rimer på afgifter.

Politikkerne skal høre for meget, også her, og det er måske ikke rimeligt. De er jo, som Platons statsfilosoffer, forpligtede i kraft af deres indsigt. Desværre findes der en lille undersøgelse, der forsigtigt antyder, at befolkningen sparer på de sunde fødevarer, når priserne hæves for at få råd til de farvestrålende slagtilbud. Det ser altså ud til, at befolkningen har sin egen vilje. Det er også forbandet, der er så hyggeligt i hulen foran skyggebillederne.

Note

* Den bærende ide i modsigelsesprincippet (kontradiktionsprincippet) er, at noget ikke kan være sig selv og det modsatte på samme tid.  A kan ikke være B og ikke-B på samme tid. Der ligger det i det, at hvis vi skal tale fornuftigt sammen, nytter det ikke, at vi påstår et og det modsatte om tingene.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

443 tanker om "Borgens Store Filosoffer"

 1. Pingback: Google

 2. Pingback: anal sex

 3. Pingback: http://mer99furniture.com

 4. Pingback: free download for pc windows

 5. Pingback: vibrators for women

 6. Pingback: better sex

 7. Pingback: apps download for pc

 8. Pingback: free download for pc

 9. Pingback: #airconditioningcontractorMiami

 10. Pingback: games for laptop download

 11. Pingback: how to use rabbit vibrator

 12. Pingback: anal plug

 13. Pingback: adam and eve

 14. Pingback: sahara

 15. Pingback: Karate Martial Arts Weapons

 16. Pingback: Romantic Gifts for Girlfriend

 17. Pingback: nipple play

 18. Pingback: Play in Bed

 19. Pingback: flex vibrator’s bendabl

 20. Pingback: pc games free download

 21. Pingback: vanity makeup mirror with lights

 22. Pingback: Liquor Bottle Display Shelf

 23. Pingback: ecu chip tuning

 24. Pingback: sex restraints

 25. Pingback: vacuum pumps for ed

 26. Pingback: anal eze cream

 27. Pingback: clitoris

 28. Pingback: homemade dildo

 29. Pingback: A/C Compressor

 30. Pingback: couples sex ring

 31. Pingback: gay anal vibrator

 32. Pingback: female sex toys

 33. Pingback: slim vibrator

 34. Pingback: womens vibrator

 35. Pingback: jbeatz

 36. Pingback: Silicone

 37. Pingback: cock pump

 38. Pingback: pakistan ladies viscose t shirts manufacturer

 39. Pingback: queer

 40. Pingback: Male P-Spot Massager

 41. Pingback: sex dildos

 42. Pingback: oh naughty thrusting vibrator

 43. Pingback: babydoll lingerie

 44. Pingback: butt plug beginner

 45. Pingback: app download for windows 7

 46. Pingback: free download for laptop

 47. Pingback: Service

 48. Pingback: fermented organic sauerkraut

 49. Pingback: adam and eve

 50. Pingback: pc games free download for windows

 51. Pingback: wand massager

 52. Pingback: Adam \u0026 Eve

 53. Pingback: gold vibrator

 54. Pingback: male masturbator

 55. Pingback: cheap vibrator

 56. Pingback: Best G Spot Stimulator

 57. Pingback: dildo vibrator

 58. Pingback: femalelibidoreviews

 59. Pingback: Sex Toy for Men

 60. Pingback: Ben Wah Balls

 61. Pingback: Procurement

 62. Pingback: Best Male Masturbator

 63. Pingback: web site

 64. Pingback: Tunderkert

 65. Pingback: tratamento de Dependência Química

 66. Pingback: role-playing

 67. Pingback: dual stimulation toys

 68. Pingback: sex toys for gay

 69. Pingback: battle anime

 70. Pingback: Taekwondo freestanding punching bag

 71. Pingback: momentum stocks

 72. Pingback: bullet vibrator review

 73. Pingback: bullet sex toy

 74. Pingback: oral sex mints

 75. Pingback: gay sex toys

 76. Pingback: top 10

 77. Pingback: Adam and Eve

 78. Pingback: best male masturbator

 79. Pingback: anti slip tape

 80. Pingback: black polythene

 81. Pingback: corex

 82. Pingback: magnetic tape

 83. Pingback: kala jadu

 84. Pingback: A\u0026E Easy ‘O’ Red Rocket vibrator

 85. Pingback: prostate stimulator

 86. Pingback: remote vibrator

 87. Pingback: realistic vibrating dildo

 88. Pingback: vibrator bullet

 89. Pingback: ideas for couples in the bedroom

 90. Pingback: adult sex toy

 91. Pingback: Crazy for Love

 92. Pingback: cream for sex

 93. Pingback: sex toys for couples

 94. Pingback: urgent care glendale

 95. Pingback: proforce 6 oz pink karate uniform

 96. Pingback: full version pc games download

 97. Pingback: revize jerabu

 98. Pingback: tracking

 99. Pingback: ノロウイルス

 100. Pingback: Tam Coc Tour

 101. Pingback: engine oil pan

 102. Pingback: php download script

 103. Pingback: how cholesterol levels predict your health

 104. Pingback: Martial arts sleeveless top

 105. Pingback: watching porn as a couple

 106. Pingback: thegayfrat

 107. Pingback: triple pleasure rabbit

 108. Pingback: Vibrator

 109. Pingback: accounting

 110. Pingback: Dildo

 111. Pingback: Butt plugs

 112. Pingback: fifty shades of grey

 113. Pingback: how to use eve's triple pleasure rabbit vibrator

 114. Pingback: adam and eve sex toys

 115. Pingback: Anal toys

 116. Pingback: Nipple Toys

 117. Pingback: Cock ring

 118. Pingback: bangal ka jadu

 119. Pingback: Mikemaid

 120. Pingback: driving tips

 121. Pingback: bangal ka jadu

 122. Pingback: هزینه ترمیم مو

 123. Pingback: Master karate pants

 124. Pingback: cock masturbator

 125. Pingback: Best Selling Vibrator

 126. Pingback: hand held massager

 127. Pingback: best sex games

 128. Pingback: adam and eve

 129. Pingback: relationship

 130. Pingback: dildo strapon

 131. Pingback: نصب دوربین مدار بسته

 132. Pingback: مشاوره حقوقی

 133. Pingback: کفسابی در تهران

 134. Pingback: Magnetic tape

 135. Pingback: اپل ایدی

 136. Pingback: discount sex toy

 137. Pingback: flame retardant polythene

 138. Pingback: adamandeve

 139. Pingback: نصب دوربین های مدار بسته

 140. Pingback: beginners lightweight v-neck

 141. Pingback: طراحی وب سایت

 142. Pingback: magic wand massager

 143. Pingback: glass dildo

 144. Pingback: http://portale.oleificimataluni.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=260265

 145. Pingback: ترمیم مو و کاشت مو

 146. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 147. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 148. Pingback: Cool

 149. Pingback: LilTuneChi

 150. Pingback: portable sex swing

 151. Pingback: bondage restraints

 152. Pingback: نصب دوربین های مدار بسته

 153. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 154. Pingback: ترمیم مو و کاشت مو

 155. Pingback: adam and eve sex toys shop

 156. Pingback: life like dong

 157. Pingback: تعمیر یخچال

 158. Pingback: freelancer

 159. Pingback: دوربین مدار بسته مناسب من

 160. Pingback: فنکوئل

 161. Pingback: asphalt patching

 162. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 163. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 164. Pingback: Peristaltic Pump

 165. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 166. Pingback: ebooks with resale rights

 167. Pingback: best sex toys

 168. Pingback: time stamp photos

 169. Pingback: hot dirty talk

 170. Pingback: Garden Bridges

 171. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 172. Pingback: http://tt24-7.ru/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63687

 173. Pingback: فروش دوربین مداربسته

 174. Pingback: benefits of masturbation

 175. Pingback: thegayfrat

 176. Pingback: couples ring

 177. Pingback: how can i make money fast

 178. Pingback: pallet cardboard boxes

 179. Pingback: http://www.magnetic.co.uk/Category/neodymium-magnets

 180. Pingback: stair supplies

 181. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 182. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 183. Pingback: Indoor Double Sided Foam Tapes

 184. Pingback: کابینت آشپزخانه

 185. Pingback: #spiritualist church

 186. Pingback: http://friv2015games.party/profile/ringgaard22holck

 187. Pingback: free games download for windows 8

 188. Pingback: desserts

 189. Pingback: apps for pc download

 190. Pingback: coffee beans Hawaii best gourmet kona

 191. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 192. Pingback: apps for pc download

 193. Pingback: pc games for windows 8

 194. Pingback: free app download

 195. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 196. Pingback: free download for windows pc

 197. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 198. Pingback: free full download for windows

 199. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 200. Pingback: pc games for windows xp

 201. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 202. Pingback: app pc download for windows

 203. Pingback: Terminating Structure Waveguide Coaxial Adapter

 204. Pingback: http://mucangchaitours.com

 205. Pingback: Armani suites

 206. Pingback: http://jaacisuiza.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=863625

 207. Pingback: antiskid tape

 208. Pingback: نصب و اجرای دوربین مداربسته

 209. Pingback: فروش دوربین های مدار بسته مخفی

 210. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 211. Pingback: بهترین مارک دوربین مدار بسته

 212. Pingback: آموزش نصب دوربین های مدار بسته

 213. Pingback: usuwanie dpf

 214. Pingback: tibia jogo

 215. Pingback: Florida Resident Database

 216. Pingback: fall fashion sale

 217. Pingback: fall fashion sale

 218. Pingback: fall fashion sale

 219. Pingback: cheap skin care devices

 220. Pingback: Band

 221. Pingback: בלוג למבוגרים בלבד

 222. Pingback: shopping news

 223. Pingback: Andrew Wright

 224. Pingback: Unlimited Email

 225. Pingback: پک آماده دوربین مدار بسته

 226. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 227. Pingback: دوربین های مدار بسته

 228. Pingback: work at home jobs 2017

 229. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 230. Pingback: دوربین های مدار بسته

 231. Pingback: The Original Wild G

 232. Pingback: strap on demonstration

 233. Pingback: Buy Dildo

 234. Pingback: glass sex toy

 235. Pingback: nfl

 236. Pingback: 脱毛

 237. Pingback: 脱毛

 238. Pingback: Yuba taxi to Sacramento airport

 239. Pingback: خرید ، فروش دوربین مدار بسته

 240. Pingback: jack merridew

 241. Pingback: how to make a dildo

 242. Pingback: lesbian couple toys

 243. Pingback: دوربین مدار بسته بی سیم وایرلس

 244. Pingback: chennai news today

 245. Pingback: Best Kona Coffee Online

 246. Pingback: IPTV MAROC

 247. Pingback: adult sex toys

 248. Pingback: دوربین دنده عقب

 249. Pingback: how to

 250. Pingback: cleaner

 251. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان

 252. Pingback: clit stimulator

 253. Pingback: دوربین های مدار بسته

 254. Pingback: sex drive

 255. Pingback: خرید ، فروش دوربین مدار بسته

 256. Pingback: دوربین مدار بسته آنالوگ

 257. Pingback: windows 7

 258. Pingback: دوربین مدار بسته بی سیم وایرلس

 259. Pingback: دوربین دنده عقب

 260. Pingback: Magic Wand Massager

 261. Pingback: دوربین مدار بسته آنالوگ

 262. Pingback: هایکویژن

 263. Pingback: فروش دوربین مدار بسته

 264. Pingback: استخدام کارشناس دوربین مدار بسته

 265. Pingback: دوربین مدار بسته هایک ویژن

 266. Pingback: dual action stimulator

 267. Pingback: دوربین مدار بسته هایک ویژن

 268. Pingback: wanking

 269. Pingback: Male Sex Toys

 270. Pingback: using vibrator

 271. Pingback: Clone a Willy Instructions

 272. Pingback: how to

 273. Pingback: g-spot vibrator

 274. Pingback: mr. marcus dong

 275. Pingback: huge dong

 276. Pingback: rabbit vibrator

 277. Pingback: تردمیل باشگاهی

 278. Pingback: fun88 mobile

 279. Pingback: دوچرخه ثابت

 280. Pingback: things to do Cape Town

 281. Pingback: اسکی فضایی الپتیکال

 282. Pingback: sex toy review

 283. Pingback: Dog Supplies

 284. Pingback: تردمیل خانگی

 285. Pingback: luxury sahara desert holidays

 286. Pingback: تجهیزات ورزشی پویاجیم

 287. Pingback: adam sex toys

 288. Pingback: adameve promo code

 289. Pingback: adam and eve deals

 290. Pingback: قیمت پک کامل دوربین مداربسته

 291. Pingback: awma karate sparring head gear

 292. Pingback: mymathlab usm

 293. Pingback: تولید محتوا

 294. Pingback: بازاریابی شبکه های اجتماعی

 295. Pingback: دوربین مدار بسته دی جی کالا

 296. Pingback: Brazilian Hair

 297. Pingback: free download rsform pro joomla 3.0

 298. Pingback: ارزانترین دوربین مدار بسته

 299. Pingback: porn movie

 300. Pingback: porn movie

 301. Pingback: Milky Way Hair Wholesale

 302. Pingback: Hair Sisters Wholesale

 303. Pingback: Remy Hair Extensions Wholesale

 304. Pingback: Hair Extensions Wholesale

 305. Pingback: Peruvian Hair Wholesale

 306. Pingback: Milky Way Hair Wholesale

 307. Pingback: Malaysian Hair Wholesale

 308. Pingback: Virgin Hair Wholesale

 309. Pingback: Indian Hair Wholesale

 310. Pingback: شرکت دوربین مدار بسته

 311. Pingback: Prophex Ganadora

 312. Pingback: فروش دوربین مدار بسته

 313. Pingback: psicologo adicciones

 314. Pingback: ขายผ้า

 315. Pingback: how to hack someone

 316. Pingback: دوربین مدار بسته وای فای

 317. Pingback: بهترین دوربین دنده عقب

 318. Pingback: Law enforcement black duty boots

 319. Pingback: prediksi bola

 320. Pingback: قیمت دوربین آنالوگ

 321. Pingback: vibrating bullet

 322. Pingback: adam and eve

 323. Pingback: sex toys

 324. Pingback: what are ben wa balls

 325. Pingback: Manual carousel press

 326. Pingback: هایک ویژن

 327. Pingback: بازاریابی محتوا

 328. Pingback: suterh

 329. Pingback: بازاریابی شبکه اجتماعی

 330. Pingback: kona coffee beans

 331. Pingback: read about

 332. Pingback: ترمیم مو و کاشت مو

 333. Pingback: polidomes

 334. Pingback: Car cleaning Konstanz

 335. Pingback: eDiscovery Compliance Solution

 336. Pingback: دوربین مدار بسته مخفی

 337. Pingback: دوربین مدار بسته خودرو

 338. Pingback: بازاریابی محتوا

 339. Pingback: karate for kids

 340. Pingback: desktop software

 341. Pingback: waterproof vibe

 342. Pingback: Custom Website Design & Development Company

 343. Pingback: lion kona coffee

 344. Pingback: kona coffee

 345. Pingback: خدمات تولید محتوا

 346. Pingback: flexi vibrator

 347. Pingback: armytrix exhaust tuning price

 348. Pingback: بازاریابی شبکه اجتماعی

 349. Pingback: how to do kegel exercise

 350. Pingback: vibrating realistic dildo

 351. Pingback: oral sex kit

 352. Pingback: best rated vibrator for women

 353. Pingback: best realistic dildo

 354. Pingback: wahl mini massager

 355. Pingback: computer

 356. Pingback: quiet bullet vibrator

 357. Pingback: adidas官網

 358. Pingback: دوربین مدار بسته ارزان قیمت

 359. Pingback: دوربین مدار بسته پویابین

 360. Pingback: rabbit vibrator online

 361. Pingback: finger vibrator for women

 362. Pingback: vacuum pump

 363. Pingback: Buy Vigra

 364. Pingback: what to do on anal sex

 365. Pingback: nose frida

 366. Pingback: خرید دوربین مداربسته

 367. Pingback: blog

 368. Pingback: mesh bodystocking

 369. Pingback: glass prostate toys

 370. Pingback: sex toy review

 371. Pingback: suction cup base dildo

 372. Pingback: کفسابی

 373. Pingback: Strap-on

 374. Pingback: MSP AIRPORT CAR SERVICE

 375. Pingback: پک آماده دوربین مداربسته

 376. Pingback: power stud rod

 377. Pingback: bunny rabbit vibrator

 378. Pingback: kona coffee

 379. Pingback: عملة النيو

 380. Pingback: دزدگیر اماکن

 381. Pingback: Airport limo Minneapolis

 382. Pingback: como mantener una buena ereccion

 383. Pingback: هوشمند سازی ساختمان

 384. Pingback: تعرفه تولید محتوا

 385. Pingback: طراحی سایت

 386. Pingback: adam and eve

 387. Pingback: digital marketing app

 388. Pingback: فروش دوربین مدار بسته

 389. Pingback: mercedes c63s amg armytrix exhaust wiki wikipedia

 390. Pingback: خرید اپل ایدی

 391. Pingback: hotels in west palm beach florida

 392. Pingback: real life sex dolls

 393. Pingback: خرید اپل آیدی

 394. Pingback: thrusting vibrator sex toys

 395. Pingback: luxury sex toys

 396. Pingback: card for google payment

 397. Pingback: online mobile number for sms receive

 398. Pingback: favorite sex toys

 399. Pingback: adam eve mystery toy

 400. Pingback: eve coupon

 401. Pingback: adam and eve online purchase

 402. Pingback: what's in the adam and eve welcome kit

 403. Pingback: adam and eve shipping discreet

 404. Pingback: toys for women

 405. Pingback: تولید محتوا

 406. Pingback: top female vibrators

 407. Pingback: Sripatum

 408. Pingback: best personal lube

 409. Pingback: best g spot stimulator

 410. Pingback: how to get dildo

 411. Pingback: Portable Speakers

 412. Pingback: هایک ویژن

 413. Pingback: sex paddle

 414. Pingback: senegal whatsapp

 415. Pingback: RipoffReport

 416. Pingback: SandiWeb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *